IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom повиши прогнозата си след силно корпоративно търсене

Приходите от корпоративното звено са нараснали с над 10%

09:30 | 22.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Zoom Video Communications отчете печалба за третото тримесечие, която надхвърли прогнозите на Wall Street - положителен сигнал от компанията, която се опитва да се справи със забавянето на бизнеса си след пандемията, като предлага широк спектър от инструменти за съвместна работа, предава Ройтерс.

Цената на акциите на платформата за видео конференции се повиши с близо 4% по време на следборсовата търговия. 

Платформите за видео конференции, включително Zoom, Teams на Microsoft и Webex на Cisco, се превърнаха в едни от най-използваните по време на пандемията, тъй като компании и отделни хора се насочиха към тях, за да се свързват със служители и приятели.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания очаква коригирана печалба на акция между 1,07 и 1,09 долара за третото тримесечие. Това е над средната прогноза на анализаторите за 1,03 долара на акция, сочат данни на Refinitiv.

Zoom очаква приходите ѝ за третото тримесечие да са между 1,115 млрд. и 1,20 млрд. долара за тримесечието, спрямо средна прогноза на анализаторите за 1,13 млрд. долара.

"Има редица нови продукти, нито един от които не изглежда да има основен принос за растежа на приходите на този етап", коментира анализаторът на Needham and Co Райън Кунц.

Приходите за тримесечието, завършило на 31 юли, са нараснали с 3,6% до 1,14 млрд. долара, което е над средната прогноза на анализаторите за 1,12 млрд. долара.

Като се изключат някои елементи, компанията отчете печалба от 1,34 долара печалба на акция спрямо очаквани 1,05 долара на акция.

Приходите от корпоративното звено са нараснали с 10,2% до 659,5 млн. долара. Компанията е прибавила около 218 хил. корпоративни клиенти - увеличение с 6,9% спрямо година по-рано.

"Увеличената ни прогноза за общите приходи отразява постоянният поглед върху корпоративния сегмент", коментира главният финансов директор Кели Стекелберг.

Zoom повиши прогнозата за годишните си приходи до между 4,49 млрд. и 4,50 млрд. долара. По-рано тя очакваше от 4,47 млрд. до 4,49 млрд. долара.

Освен това компанията повиши прогнозата си за годишна коригирана печалба от 4,63 до 4,67 долара на акция, спрямо по-ранната за 4,25 до 4,31 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 22.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още