IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom вика служителите си обратно в офисите

Ерата на отдалечената работа е към края си

17:54 | 07.08.23 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Zoom Video Communications, която беше любимка на инвеститорите по време на ерата, в която всички работеха от вкъщи, сега вика служителите си обратно в офиса, пише Bloomberg.

Работниците, които живеят близо до офис на Zoom, трябва да бъдат в него два дни в седмицата, обяви говорителка на компанията. „Хибридният подход“ е най-ефективен за Zoom, твърди тя, защото компанията ще бъде „в по-добра позиця да използваме нашите технологии, да продължим да създаваме иновации и да подкрепяме клиентите си по света“.

Едноименният софтуер за видео разговори на Zoom беше огромен хит по време на пандемията, тъй като цели индустрии бяха принудени да си комуникират виртуално. Оттогава компании, вариращи от Amazon.com и Chipotle Mexican Grill до BlackRock увеличиха времето, което служителите им прекарват на място в офисите им.

Все пак много офиси остават слабо използвани и има признаци, че някои роли може да останат отдалечени. Офисите в североизточната част са били запълнени на максимален капацитет само през 24% от времето през първата половина на годината, сочат данни на Basking.io, компания за анализ на заетостта на работното място. Обявите за работа от дистанция също са се увеличили в много градове.

Самата Zoom се бори да продължи да расте в света след пандемията. Въпреки че цената на акциите ѝ се повиши пет пъти от март до октомври 2020 г., оттогава книжата се върнаха до нивата отпреди пандемията. В опит да съживи растежа, Zoom разработва по-широк набор от софтуерни инструменти за големия компании, включително продукти за сътрудничество в офиса. Тя инвестира в стартъпа Anthropic, за да включи изкуствен интелект в своя софтуер за управление и автоматизиране на заявки за обслужване на клиенти.

Макар че много главни изпълнителни директори искат служителите да се върнат в офисите пет дни в седмицата, „мисля, че хибридната работа ще се задържи“, коментира главният изпълнителен директор Ерик Юън през май. „Смятам, че хибридната работа ни носи още една огромна възможност.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 07.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
Скъсана_Ушанка
преди 9 месеца
А, какво стана, нали почти-нищо-неправенето вкъщи било бъдещето?? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още