IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta въвежда криптиране на всички лични чатове в Messenger и Facebook

Функцията за криптиране от край до край ще бъде достъпна за използване незабавно

10:18 | 07.12.23 г.
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Американският интернет гигант Meta Platforms заяви, че е започнал да въвежда криптиране от край до край на всички лични чатове и разговори в Messenger и Facebook, предава Ройтерс.

Функцията за криптиране от край до край ще бъде достъпна за използване незабавно, разкри компанията. Все пак обаче може да отнеме известно време, докато всички акаунти в Messenger бъдат актуализирани и функцията стане по подразбиране.

Преди това Messenger имаше опцията да се включи криптиране от край до край, като позволяваше съобщението да бъде прочетено само от подателя и неговите получатели, но с тази промяна съобщенията ще бъдат криптирани по подразбиране, каза Meta.

Компанията, чиято платформа WhatsApp вече криптира съобщения, твърди, че това може да помогне на потребителите да бъдат защитени от хакери, измамници и престъпници.

Криптирането от край до край е ябълката на раздора между компаниите и правителствата по света.

През септември британското правителство призова Meta да въведе криптиране в Instagram и Facebook Messenger с цел защита на децата от сексуално насилие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 07.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още