IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ABI: Android измества Apple при таблетите

Движещата сила за тренда е огромният китайски пазар

16:54 | 31.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Таблетите с&nbsp;Android &nbsp;са все по-предпочитани в Китай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Таблетите с Android  са все по-предпочитани в Китай. Снимка: Ройтерс

Още при пазарния си дебют iPad наложи абсолютен монопол върху пазара за таблети, но очевидно това скоро ще се промени.

Наистина, през първото тримесечие на 2013 г. Apple все още държи половината пазар, но много анализатори вече са убедени, че скоро Android ще излезе напред. Според пазарните анализатори от ABI Research съвсем скоро това ще се случи, но от компанията не казват кога точно това ще се случи.

Най-големият двигател на промяната ще бъде Китай, където потребителите също са "луди" по марката "Apple", но напоследък изявявали все голямо предпочитание към по-малки, 7-инчови таблети с операционната система на Google. Като цяло бюджетните таблети, с цени под 200 долара, с Android, се радват на огромна популярност в развиващите се пазари.

Според анализатори това е причината, поради която Apple реши да представи по-малък и по-евтин таблет в лицето на iPad Mini. Въпреки това обаче таблетите на американския концерн са по-скъпи от конкурентните продукти с Android. Ако тази тенденция остане непроменена, съвсем скоро Android може да се окаже доминираща сила в този пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още