IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AMD отново е на печалба

Акциите обаче се сринаха със 7% заради слабия бизнес в подразделението за компютри

11:17 | 18.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
AMD отново е на печалба

След продължителен период на засушаване американският производител на чипове Advanced Micro Devices (AMD) отново е на пътя към печалбата.

С мощните си чипове за игрови конзоли (сред които и PlayStation 4 на Sony и Xbox One на Microsoft) и други специални разработки компанията успя да реализира ръст на приходите от 15 на сто до 1,5 млрд. долара (1,10 млрд. евро) за третото тримесечие, показва отчетът на дружеството, пише MarketWatch.

Така загубата в размер на 157 млн. долара през същия период на миналата година сега се превърна в печалба от 48 млн. долара. Печалбата на акация е в размер на четири цента - два пъти повече от очакванията на анализаторите.

Акциите на AMD обаче загубиха седем процента от стойността си в търговията след затварянето на сесията, защото във важния сегмент на компютърните полупроводници отново не се вижда подобрение. Продажбите на чипове за компютри спадат през третото тримесечие със шест на сто, докато конкурентът Intel отчете ръст на приходите от 3,5 на сто за своя PC-бизнес. 

„Възраждането се случи“, обяви главният изпълнителен директор Рори Рийд в четвъртък в централата на компанията в Сънивейл, Калифорния. AMD се опитва да стане по-независима от свиването на пазара на персонални компютри. Едва ден по-рано големият конкурент Intel бе принуден да обяви спад на продажбите и печалбата си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още