IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo се готви да атакува първото място на българския пазар на смартфони

Компанията обяви плановете си за пускането на редица устройства тази година

16:38 | 11.03.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

От 1 април (стартът на новата фискална година - бел. ред) започва годината на мобилния бизес на Lenovo, заяви Владислав Иванов, мениджър на мобилния бизнес на Lenovo за Югоизточна Европа, подчертавайки, че компанията се фокусира по-значително в няколко области, а сървърите са една от тях. Въпреки това очите на всички остават вперени в амбициите на компанията в сферата на мобилните устройства.

По думите на Иванов вече е приключила пълната интеграция на Motorola в Lenovo, след като китайският технологичен концерн придоби американската компания през 2014 г. за 2,91 млрд. долара.

“Благодарение на това вече можем да продаваме на всички глобални пазари”, коментира Иванов, разкривайки по-подробно каква е стратегията на Lenovo за тази година не само у нас, а и по света. 

Project Tango

По време на Mobile World Congress в Барселона тази година Lenovo показа новия си смартфон с добавена реалност, давайки заявки, че заедно с останалите играчи в бизнеса се насочва към една от най-горещите технологии на пазара. Устройството работи с технологията на Google - Project Tango, а това партнорство не е никак случайно, тъй като онлайн гигантът притежава 6% дял в Lenovo.

От своя страна китайската компания има мисията да се заеме с изграждането на хардуерната част, която да работи с Project Tango, докато от Google ѝ дават екслузивни права за това за период от една година.

Самият проект ще бъде изпълнен под формата на фаблет (устройство, което съчетава функции на смартфон и таблет) , защото това е единственото устройство, подходящо за тази технология, разкри Владислав Иванов.

“През юли ще има голямо представяне на този продукт, а през август или септември той вече ще е по рафтовете на магазините”, допълва той. Самото представяне ще се случи на голямо технологично изложение в Азия и ще бъде направено от Google, които държат сами да покажат продукта, когато е готов.

По думите на Иванов устройството ще се продава във всички търговски вериги и в част от телекомите в България, но няма да бъде за масовия пазар. Цената му ще е под 1000 лева, а самата технология на Project Tango ще бъде представена в България от експерт от Google по-късно тази година.

“Смартфонът Lenovo K5 е основен в нашето портфолио”, посочва Иванов. Устройството се предлага в две версии - K5 Plus с Full HD (399 лв.) и само K5, който ще е на малко по-ниска цена. На българския пазар те ще се появят съвсем скоро - през април, като ще има два основни цвята, плюс един допълнителен.

Последна актуализация: 17:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
FNM
преди 8 години
Moto апаратите са модели от преди половин година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още