IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo се готви да атакува първото място на българския пазар на смартфони

Компанията обяви плановете си за пускането на редица устройства тази година

16:38 | 11.03.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Позициониране

Lenovo К5 е насочен преди всичко в средния клас устройства, но с него компанията има доста големи амбиции за българския пазар.

“Това е следващата ни стъпка в атакуването на първата позиция на българския пазар”, категоричен е Иванов.

По думите на Иванов до момента компанията се е позиционирала в България преди всичко в ниския и средния клас устройства. Сега обаче китайският играч има амбицията да се изправи лице в лице с най-големите имена в бизнеса - Apple и Samsung. Това ще се случи посредством използването на бранда, който компанията придоби преди две години - Moto.

Moto и бъдещите амбиции на Lenovo

Устройствата на Lenovo поемат в две посоки - Vibe са преди всичко в ниския и средния клас, докато линията Moto ще е насочена към високия клас джаджи.

“С Moto ще се насочим към клиенти, които търсят бранд и персонализация”, категоричен е Иванов. “С тази марка ще гоним битка с утвърдените имена на пазара като Apple и Samsung”.

Moto G. Най-ниският клас устройство от серията Moto е Moto G, при който фокусът пада върху факта, че е водоустойчив. Това ще е входящият телефон от Moto портфолиото и ще се предлага на цена под 400 лева у нас, позиционирайки се в средния клас.

Moto X Play. С това устройство Lenovo поема смело във високия клас устройства. От компанията посочват, че телефонът е с изключително издръжлива батерия, която може да работи 48 часа без прекъсване. Камерата пък е 21 MP.

Moto X Style. Lenovo смята този смартфон за устройството с най-добра камера на пазара. 5,7-инчовото устройство също ще се предлага на българския пазар в три цвята - бял, черен и бамбук, обясни Иванов.

Moto X Force. Третият смартфон от X серията излиза на пазара, позиционирайки се като устройство с нечуплив дисплей. От компанията твърдят, че той е за хората, които са особено чувствителни към възможността устройството, от което работят, да не се счупи. Цената ще е над 1200 лева

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
FNM
преди 8 години
Moto апаратите са модели от преди половин година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още