IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови огъващи се смартфони влизат в Galaxy серията на Samsung

Южнокорейският гигант представи и нови умни часовници, както и ново поколение безжични слушалки

17:05 | 11.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Samsung Electronics</em></p>

Снимка: Samsung Electronics

Galaxy Watch4. Снимка: Samsung Electronics

Умни часовници

Към Galaxy портфолиото са добавени и два нови умни часовника – Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, които са по-тънки от предходното поколение устройства от този тип на компанията, но се различават по дизайна си.

Galaxy Watch4 е по-минималистичният от двата и има елегантен алуминиев корус, докато линията Galaxy Watch Classic е насочена към потребителите, търсещи премиум устройства.  Watch 4 Classic е изграден от неръждаема стомана и други „луксозни материали“ по думите на компанията, плюс има въртяща се рамка.

И за двата нови модела има разнообразни цветови опции за каишките, а идеята на компанията е да предлага възможности за максимално персонализиране на носимите устройства.

В серията виждаме с 20% по-добър процесор – първият 5nm процесор в Galaxy Watch - спрямо предходното поколение часовници на компанията и с 50% повече RAM памет. Това позволява по-плавно скролване и извършването на няколко задачи едновременно. Подобрения има и в резолюцията на дисплея, така че цветовете и анимациите да изпъкват повече. Вградената памет пък е 16 GB.

Батерията може да издържа до 40 часа, а пълното ѝ презареждане отнема под 2 часа. Предложена е и LTE свързаност, което означава, че можете да оставите телефона си вкъщи, докато тичате.

Тъй като умните часовници предлагат все повече опции за следене на здравните показатели, тук Samsung предлага нова възможност за следене на “3 в 1“ – PPG, ECG и BIA, като всичко това се случва на един чипсет, който е по-компактен и е с изцяло нов алгоритъм. Осъзнавайки, че е нужен холистичен подход към здравето и че здравословно значи различно нещо при различните хора, компанията залага на нов инструмент за анализ, наречен Body Composition, който дава данни за задържането на вода, процент на мазнините в тялото, процента на мускулната маса и метаболизма, които дават различно разбиране за тялото.

За да бъдат потребителите мотивирани да следват целите си, вече могат да ползват над 100 различни спортни активности през часовника и могат да се включват в множество групови предизвикателства с приятели.

Ако говорим за съня, Samsung предлага нов сензор за засичане на хъркане и продължително следене на количеството на кислород в кръвта по време на сън. Подобренията в софтуера за проследяване на съня целят на помогнат на потребителите да направят така, че да започнат да спят значително по-добре.

Цените на Galaxy Watch4 Classic (42 мм) започват от 369 евро, а тези на Galaxy Watch4 (40 мм) – от 269 евро. И двете устройства ще се предлагат от 27 август.

Galaxy Watch4 Classic. Снимка: Samsung Electronics

Слушалки

Не на последно място Samsung се похвали и с ново поколение безжични слушалки – Galaxy Buds2, които определя като най-малките и леките си слушалки до този момент. Те също ще са налични от 27 август, като ще се предлагат в четири цветови опции – Графит, Бяло, Маслина и Лавандула. Началната им цена е 149 евро.

Както и при предходните си слушалки, южнокорейската компания акцентира на възможностите за контрол на шумоизолирането. Buds2 имат активно шумопотискане, което може да изолира до 98% от околните звуци. Според Samsung те са отлични за провеждане на разговори и разполагат с три микрофона, а чрез машинно обучение се идентифицират разконцентриращите шумове наоколо, така че те да бъдат изолирани.

За потребителите, които търсят по-голямо разнообразие, Samsung акцентира върху разнообразието от предпазни калъфи на трети страни, от които потребителите могат да избират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още