IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Част от новите Pro модели на iPhone имат проблеми с камерата

Компанията потвърди информацията и заяви, че решение ще има още следващата седмица

13:41 | 20.09.22 г.
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Apple пусна на пазара високия си клас смартфони iPhone 14 Pro и Pro Max в петък, а някои потребители вече имат оплаквания от проблеми с камерата, пише CNBC.

Част от новите собственици на телефоните, които са с начална цена съответно 999 долара и 1099 долара, сигнализират за проблеми при употребата на приложения на трети страни, ползващи камерата, като TikTok, Snapchat и Instagram.

При някои задната камера не е била стабилизирана, замъглявайки снимките и е издавала неприятен звук.

От CNBC не са установили проблема, но Apple е признала за съществуването му.

„Наясно сме с проблема и през следващата седмица ще бъде пуснато решение“, коментира говорител на технологичния гигант.

Потребители на Reddit и акаунти в Twitter публикуват видеа, които показват проблема. Люк Миани, който създава съдържание за YouTube, е качил видео в Twitter, в което показва как камерата на неговия iPhone 14 Pro Max вибрира при ползване на Snapchat, поради което снимката се размазва. Освен това от клипа може да се чуе как камерата издава силен бръмчащ звук.

Не е ясно каква е причината за проблема, но The Guardian, който по-рано съобщи за случващото се, предполага, че може да е свързан с функцията за оптична стабилизация на изображението, която има за цел да се справя с ефекта от треперещите ръце при правене на снимки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 20.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още