IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips повиши леко прогнозата си за 2023 г.

Компанията отчете по-висока печалба за тримесечието от очакваното

11:16 | 24.07.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Нидерландската компания за здравни технологии Philips повиши леко целите си за годината, след като отчете по-висок от очакваното ръст на основната печалба за второто тримесечие, благодарение на по-добрите вериги на доставките, силните си поръчки и мерките за ефективност, предава Ройтерс.

Базираната в Амстердам група, бивш индустриален конгломерат, който сега се фокусира върху медицинските технологии, отчете коригирана печалба преди лихви, данъци и амортизация (EBITA) от 453 млн. евро за периода април-юни, което се оказа над очакваните 394 млн. евро.

За цялата година тя очаква среден едноцифрен ръст на сравнимите приходи от продажби, докато предходната ѝ прогноза беше за нисък едноцифрен растеж.

Маржът на коригираната EBITA сега се очаква да е в горната част на прогнозирания преди това висок едноцифрен диапазон.

Philips, която е изправена пред съдебни дела за изтеглянето на свои обдишватели, заяви, че е произвела 99% от новите устройства и инструментите за ремонт на дефектните.

Групата изпитва последствия от изтеглянето на милиони респиратори от глобалния пазар, ползвани за лечение на сънна апнея, откакто това се случи през юни 2021 г.

От компанията посочват, че това остава неин най-голям приоритет.

„По-голямата част от устройствата за сънна терапия вече са при пациенти и доставчици на домашни грижи и ние сме изцяло фокусирани върху възстановяването на засегнатите вентилатори“, каза главният изпълнителен директор Рой Якобс в изявление.

Освен това Philips заяви, че съдебният спор и разследването, извършвано от Министерството на правосъдието на САЩ, продължават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 24.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още