IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мин-Чи Куо: Търсенето на MacBook спадна значително

Продажбите на компютрите ще се сринат с около 30% на годишна база през 2023 г., твърди анализаторът

23:00 | 18.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Philip Pacheco/Bloomberg
Снимка: Philip Pacheco/Bloomberg

Един от ключовите анализатори, които следят бизнеса на Apple – Мин-Чи Куо, заяви, че продажбите на компютрите MacBook на компанията ще се сринат с около 30% на годишна база до 17 млн. бройки през 2023 г., пише CNBC.

По думите му търсенето на новия 15-инчов MacBook Air са спаднали „значително“ в началото на периода за пазаруване преди началото на учебната година. Освен това тъврди, че продажбите на MacBook през четвъртото тримесечие на Apple ще бъдат по-ниски, отколкото през последните години. Четвъртото тримесечие на Apple традиционно е важно за компанията, тъй като потребителите купуват устройства за празниците.

Цената на акциите на Apple се понижи с по-малко от 1% преди началото на борсовия ден в САЩ.

Куо твърди, че продажбите на MacBook са спаднали отчасти заради намаляващото търсене от потребители, които работят от вкъщи. Според Куо продажбите на 15-инчовият MacBook Air се очаква да са с 20% надолу тази година.

Той допълва, че компанията няма да пуска нови продукти през четвъртото тримесечие, което ще ѝ позволи да „изчисти инвентара и да реформулира нови продукти и маркетингови стратегии“ за следващата година.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още