IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple подготвя големи промени в iPad портфолиото си

Компанията ще се опита да се справи със спада на продажбите на устройствата си

08:00 | 12.12.23 г.
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Apple планира промени по своите модели iPad през следващата година, така че да ги направи по-малко объркващи за клиентите и да се възстанови от спадащите продажби на устройствата, пише Bloomberg.

Нови версии на iPad Pro и iPad Air се очакват през март.

Американският технологичен гигант не е пускал нови модели iPad през 2023 г., а продажбите спаднаха с 3% през фискалната 2023 г. на годишна база, след като се понижиха с 8% година по-рано. Приходите на компанията от iPad за четвъртото фискално тримесечие са спаднали с 10% на годишна база, след като Apple предупреди за двуцифрени понижения в сегментите с iPad и Mac.

Освен това Apple иска да направи различните модели iPad по-лесно разграничими, като планира и голям ъпгрейд на устройствата си. В момента компанията продава два размера iPad Pro, iPad Air, десето поколение iPad, девето поколение iPad и iPad mini. Аксесоарите, като клавиатури и стилусите Apple Pencil, както и зарядните устройства, варират в зависимост от модела. Това прави избора на iPad още по-объркващ.

Планът е iPad Pro да се отличи като ясния модел от най-висок клас, Air – като среден клас, а 11-ото поколение iPad да остане най-долу в класацията, пише още Bloomberg. Задаващите се промени в iPad Pro могат да включват по-добри дисплеи, M3 чип, нов дизайн и нова приставка Magic Keyboard, която работи само с iPad Pro.

Новият iPad Air ще се предлага в два размера и с чипсета M2.

Очаква се Apple да пусне и актуализиран iPad mini и 11-о поколение iPad. Последното ще позволи на гиганта да премахне версията от девето поколение, която все още има Home бутон. Не е ясно кога точно се очаква да излезе всяко едно от устройствата.

Apple не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 12.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още