IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на InterContinental Hotels скочи с 20%

В Китай обаче постъпленията на компанията намаляват с 0,1%

21:58 | 06.08.13 г.
 Печалбата на InterContinental Hotels скочи с 20%

InterContinental Hotels - най-голямата компания в света, управляваща хотелски вериги, отчете повече от 20-процентов ръст на печалбите за приключилото на 30-ти юни тримесечие.

Нетната печалба на собственика на Holiday Inn и Crowne Plaza за първите шест месеца на годината нарасна до 338 млн. долара спрямо 281 млн. година по-рано. Приходите на компанията пък се покачиха със 7% - до 936 млн. долара.

Приходите на една стая, които се използват като измерител на заетостта и продажбите, нарастват с 0,4% в Европа, въпреки че компанията очакваше да отбележи забавяне на бизнеса в региона.

В Китай обаче постъпленията намаляват с 0,1%. Резултатът е притеснително за корпорацията, която влага много надежди в представянето си в тази част на света.

В Северна и Южна Америка се наблюдава ръст на търсенето, което помогна за повишаването на общите резултати. Приходите в региона са се увеличили с 14% - до 457 млн. долара.

Растежът в този район на света е важен за InterContinental Hotels, тъй като двете Америките формират половината от продажбите на компанията.

/Джонатан Феро, Bloomberg, Лондон/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още