IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Угрозата от дефолт в САЩ – новият-стар лайтмотив на пазарите

Спорът за държавните разходи заведе отново републиканци и демократи в задънена улица

14:24 | 14.10.13 г.
Угрозата от дефолт в САЩ – новият-стар лайтмотив на пазарите

Опитите на лидерите на американския Сенат да избегнат изпадане в дефолт за пореден път удариха на камък в неделя, като възобновяването на преговорите ще бъде основият лайтмотив на пазарите по време на търговията в понеделник.

С оглед на желанието за преустановяване на блокажа на щатската администрация демократите отново дадоха ясно да се разбере, че водещият им приоритет по време на следващия кръг от преговори ще бъде ограниченото понижаване на разходите.

Същевременно множество републиканци, в това число и лидерът на малцинството в американския Сенат Мич Макконъл, се противопоставят на бягството от съкращения. Това даде основа за силен политически сблъсък с мащабите на този между републиканците и президента Барак Обама, състоял се в петък.

Спорът за държавните разходи заведе двете страните отново в задънената улица, която ги разделя в последните седмици: дали могат да се споразумеят за намаляване на дефицита в замяна на по-балансирано съкращение на разходите.

"Няма съмнение, че републиканците преекспонират в опитите си да отменят законопроекта за здравеопазването", каза в тази връзка сенаторът от щата Тенеси Боб Кокър.

Повече за бюджетната безиходица в САЩ може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още