IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolex бе продаден на търг за рекордна цена

Oyster Perpetual Submariner от 1964 г. бе закупен срещу сумата от 86 хил. паунда

13:28 | 05.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Rolex бе продаден на търг за рекордна цена

Часовник, продаден на търг за 86 000 паунда, разби световния рекорд за най-скъп Rolex, съобщава Daily Mail.

Изключително редкият стоманен двукорпусен часовник получи рекордната цена, след като отиде на търг в аукционната къща Anderson and Garland в Нюкасъл.

Часовникът е модел Oyster Perpetual Submariner и самата му поява предизвика истерия в залата на аукциона. Докато присъстващите наддаваха на място, други не спираха да отправят предложения онлайн или по телефона, в отчаян опит да се сдобият със скъпоценната вещ.

Самият часовник е произведен в началото на 60-те години. Рекордьорът е маркиран с номер 5513 на модела и със сериен номер 1103633. На гърба му е изписана 1964 година и се смята, че един малкото останали в света по-малко от 50 модела.

Андрю Маккоул, управляващ директор на аукционната къща Anderson and Garland, заяви, че цената представлява страхотен резултат за техния клиент и покупката е невероятен успех.

„Това е един хубав часовник и купувачът направи всичко възможно, за да си го осигури“, подчертава Маккоул. Той твърди, че доколкото е запознат последният Rolex Oyster Perpetual Submariner е бил продаден преди няколко години за 62 000 паунда.

Моделът по принцип е създаден като часовник за гмуркане, а първият произведен е от 1953 г.

Повече за Rolex и луксозните брандове можете да научите във видеото на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още