IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Acer ще се измъква от дупката чрез "оперативно съвършенство"

Новият бизнес план на тайванския производител ще дебютира на 1 април

13:29 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Acer ще се измъква от дупката чрез "оперативно съвършенство"

Новият главен изпълнителен директор на Acer планира да гради основите на компанията върху бизнеса с хардуер, чрез което тайванският производител да опита да преустанови трите поредни години на загуби.

"Трябва да се измъкнем сами от дупката", отбеляза пред репортери в Тайпе Джейсън Чен, който пое поста на 1 януари. По думите му ключът за това ще бъде "оперативното съвършенство".

Лошите резултати принудиха основателят Стан Ших да се завърне като президент на компанията през ноември 2013 г. През миналия месец производителят на персонални компютри обяви инициирани от Ших стратегически промени, насочени към осигуряване на хардуерни и софтуерни услуги.

Acer бе най-лошо представящият се топ производител на PC компоненти в света през 2013 г. Данните на Gartner Inc показаха, че обемът на продажбите на компанията е спаднал с 28% на годишна база.

По думите на Чен най-голямата грешка на Acer е била решението да инвестира в ултратънки лаптопи, които имитират нашумелия модел на Apple MacBook Air.

За да се вдигне на крака, Acer планира да надгради съществуващите си хардуерни и софтуерни умения. Новият бизнес модел на компанията ще дебютира на 1 април, когато компанията официално ще пусне собствена "облачна" услуга.

"Трябва да намерим как да добавим полезна стойност към хардуера ни чрез поща, снимки, видео и други неща, които досега не сме използвали. Ще започнем от нашето конкурентно предимство и ще градим оттам нататък", отбеляза Чен.

Повече за Acer може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още