IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангел Игнатов: Все повече българи в чужбина се замислят за завръщане у нас

Очакванията на младежите и на бизнеса се сближават, твърди представителят на Българския кариерен форум

13:00 | 22.04.18 г. 49
Ангел Игнатов: Все повече българи в чужбина се замислят за завръщане у нас



В последните години се засилва броят на българите в чужбина, които се връщат или се замислят дали да се върнат у нас. Това коментира Ангел Игнатов от Българския кариерен форум в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Организацията провежда по две издания годишно на форума - едно във Великобритания и едно в Германия. Целта е български компании от различни сектори - ИТ, банки, финансови институции, НПО, производство, хранителни стоки, потребителски стоки и други, да се срещнат с български студенти и млади специалисти в чужбина и да им представят възможностите за реализация. 

"Правим форума от шест години и според нас е успешен, защото хората започват да се замислят все повече и повече дали да се върнат. След като завършат, студентите ще знаят, че българският бизнес може да им предложи нещо адекватно", коментира Игнатов.

По думите му с участието на Българския кариерен форум всяка година между 20 и 30 души минимум се прибират в България, като започват постоянна работа или летен стаж.
Игнатов посочи, че за последните шест години очакванията на младежите и на бизнеса все повече се сближават.

"Хората, които идват на изложенията, осъзнават, че едно от хубавите предимства на бизнеса в България е, че възможностите за развитие са много по-гъвкави и кариерното развитие може да се случи много по-бързо, докато, ако работиш в голяма компания в Западна Европа, шансът да стоиш на едно ниво по-дълго време е по-голям", каза още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

9
rate up comment 15 rate down comment 17
honaniga
преди 6 години
Абсолютно си прав.Така ще се изчистим от ***.Такива като Санди ще вземат да ни подпалят чергата.И да не им се дава правото да гласуват щото не разбират алъш-вериша тук.*** с техните назадничава ценности отидоха на Запада.Така останахме най-добрите и е време да се ориентираме към Евразийският съюз. Аз тук съм от елита. Изпълнявам държавни поръчки и ми е супер тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 35 rate down comment 11
Sandy
преди 6 години
За какво да се връщат като тук е навсякъде мизерия, корупция, рекет, кражби и продажби. Защо да се връщат като знаят, че известна мутра - бандит от СИК и ВИС управлява държавата, като я ограбва, а върху населението упражнява геноцид. Интересите на България отдавна са продадени на чужди служби и държави и тук, освен за опитни зайчета за нищо друго не им трябваме. Тук правят изпитанията на отровните си храни, лекарства, пръскат ни от въздуха, зомбират ни, поболяват, унищожават, заради една шепа алчни политици - национални предатели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 38 rate down comment 9
Sandy
преди 6 години
Почти всички завършили Висше образование в БГ избягаха и продължават да бягат зад граница. Вярно повечето от тях работят бачкерска работа, но въпреки това не мислят да се връщат. Не малко от тях спестиха пари, теглиха заеми, продадоха тук жилища, имоти разни и се установяват навън за постоянно. Привличат и родителите си да им помагат. Отиди на Терминал 2 да видиш кви опашки се вият. А ти недей злобей, не бъде вулгарен и циничен, след като не съм ти давал повод за обиди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 26 rate down comment 10
ivs
преди 6 години
Връщат се общаците и неуспелите. Или тези които казват отивам да поработя в чужбина да спечеля и спестя докато синзакрепя положението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 30
majnata
преди 6 години
Виж кво , отворко " умните и кадърните " не ходят да бачкат по строежите и да мият дърти *** на запад . Умни и кадърни си имат там достатъчно , че да опрат до тебе . Да са живи и здрави тия дето са разбрали какво значи "запад" и се завръщат ... стари или млади няма значение !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 41
Путко Мафани
преди 6 години
Санди не плюй по Родината си.Такива кат тебе е най добре да не се връщат никога.Земай и прабаба си и стрина си и целият си род.Паспорта ако обичаш остави и никога повече не влизай в български форуми.Много се кефя че такива дребни душици напускат България.Никога не се връщайте ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 48 rate down comment 9
honaniga
преди 6 години
20-30 души на година се връщат.Тези направо избиха рибата.Обнадеждаващо на фона на 20-30 хиляди излизащи..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 5
lyusien
преди 6 години
Ако искат политиците да направят така че българите в чужбина да започнат да се връщат в България трябва правилата тук да се спазват както се спазват в страните където те емигрираха наистина вярна е поговорката East or West at home is best но ако правилата тук не се спазват много малко хора ще се върнат А някои които се върнат разочаровани от безхаберието на българските политици отново ще избягат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 55 rate down comment 23
Sandy
преди 6 години
Това не е вярно, това е по всяка вероятност една от многото платени статии, но вече се свършиха балъците, които да ви вярват. Сега дори бягат и родителите на българските имигранти, които отиват да гледат там внуците си, за да може децата им да не прекъсват работа. Умните и кадърните няма да се върнат, няма да се върнат и част от родителите им, щот им са нужни там. Масово се продават жилища в БГ, а парите се изнасят навън, където спомагат за устройването на младите ни имигранти и трайното им настаняване там. Ще прощавате платени журналистчета, които ще умрете от глад, ако не са тия хонорарчета, които получавате за поръчкови статийки като тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още