IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конференция във Видин ще представи възможностите за дигитален бизнес

На 26 ноември в крайдунавския град ще се проведе конференцията Digital4Vidin, съобщи Анна Ценова, посланик на Digital4Bulgaria

15:57 | 03.11.22 г.

Нивото на интернет свързаност във Видин е както в другите градове, надявам се скоро да стартира инициатива за основаването на коуъркинг пространство за хора, които искат да работят дистанционно от крайдунавския град. Това коментира в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Анна Ценова, посланик на Digital4Bulgaria.

Експертът съобщи, че на 26 ноември във Видин ще се проведе конференцията Digital4Vidin. Тя ще събере лектори от сферата на дигиталния маркетинг, представители на бизнеса, свързан с развитие на стартъп екосистема и IT умения, предприемачи от областта на подкастинга, които ще докажат, че в днешно време е важно да присъстваш дигитално както като бизнес, така и като човек.

„Събитието във Видин ще даде яснота на младите хора как могат да се развиват във все по-дигиталния свят, в който живеем днес. Възможностите не само в България, но и в целия свят, в днешно време са достъпни за всеки. Можем да се развиваме, независимо къде се намираме, защото глобално повече от половината компании работят дистанционно, в България това също е тенденция и възможностите са на една ръка разстояние“, посочи Анна Ценова.

Според нея е необходимо да се изградят общности от хора, "които вярват, могат, смели са, действат и развиват градовете и държавите, в които живеем". Ценова подчерта ролята на Община Видин, която е застанала зад събитието, с логистична и комуникационна подкрепа.

„Регионът доста се обезлюди, но смятам, че този процес е обратим и той трябва да бъде обратим отвътре навън. Виждам, че училищата се опитват да гледат в перспектива и да търсят начини да дават на младите хора възможности за развитие”, обясни Ценова.

Що се отнася до предимствата и недостатъците на Видин като място за правене на бизнес, тя е на мнение, че макар районът да е най-слабо развитият икономически европейски регион, той има добро географско разположение, има добра почва за развитие на туризъм.

„Познавам и хора, които да се върнали от добре платените си работи в други градове, дори други държави, за да стартират нещо там и те са успешни”, отбеляза експертът.

Как ще развива предприемачеството и технологиите Видин? Привлекателни ли са малките градове за младите хора?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт” може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 03.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още