IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Ризов: „Булсатком“ не се продава в момента

Има две сделки за продажба на активи в компанията, коментира нейният управител

13:40 | 03.03.23 г.

Покупко-продажбата на „Булсатком“ не е обект на проверка от Комисията за защита на конкуренцията, има нотификация до нея за това дали част от сделка за продажба на активи в дружеството следва да бъде одобрена. „Булсатком“ не се продава в момента, тя има огромен потенциал за развитие, абсолютен български феномен е. Това заяви Петър Ризов, управител на „Булсатком“, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Ризов уточни, че има две сделки за продажба на активи в компанията и обясни, че едната е свързана с активи от периода, в който „Булсатком“ се е опитвала да изгражда мобилна мрежа. Нотификацията до КЗК е по втората сделка, стана ясно от разговора.

„Основната ми задача е „Булсатком“ да се върне на пазара... Едва ли има по-разпознаваема марка на пазара на телевизия в България“, коментира гостът.

Ризов посочи, че компанията е предимно доставчик на сателитна телевизия и „ние няма да бягаме от това“.

„Ще се фокусираме много върху това там, където сме имали през времето проблеми, да ги отстраняваме, за да може клиентите да гледат нашите телевизии. Освен със сателитна технология има и поне няколко други начина“, заяви той.

По думите на Ризов основен фокус на компанията ще са и мобилните телефони.

Целият рагвор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 03.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още