IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фестивалната култура в България преминава в своята по-зряла фаза

Шестото издание на винения фест ще събере 31 български изби, като целта е да се представят най-новите винарни у нас, посочиха организаторите Георги и Владислав Ванкови

22:54 | 21.07.23 г.

Фестивалната култура в България преминава в своята по-зряла фаза и признак за това е фактът, че фестивали като Варна WINEkend вече се превръщат в традиция. За тази инициатива съобщиха в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria собствениците на изба "Одесос" и организатори на фестивала Георги и Владислав Ванкови.Шестото издание на винения фест тази година ще събере 31 български изби и ще представи над 200 вина, като целта е да се представят най-новите винарни у нас.

Те подчертаха, че целта на форума е да се съберат на едно място младите винари на България, които да представят своите творения също така пред млада и нестандартна публика.

„Хората свикват да идват на такива събития, а и ние се стараем да сме по-различни от стандартния, традиционен винарски фестивал, като избираме нестандартни локации (обикновено римските терми в града, а този път - Варненския археологически музей), като залагаме и на разчупена времева рамка, казаха организаторите.

"Събитието започва в 17 часа и продължава до 23 часа. Винаги е съпроводено с музика, за да се предразположат хората и атмосферата да не бъде скована. Събитието е предназначено за хора, които не са чак такива фенове на виното, но този фестивал ще ги направи такива".

Представените винарски изби не са концентрирани само в региона на Варна, а присъстват производители от цяла България, като изложението се съзнателно дава път само върху българските вина и не се представят такива от чужбина. За сметка на това времето на провеждането му е избрано точно в пика на летния туристически сезон, за да бъдат привлечени и туристите, посетители на Варна и региона. "Във Варна има доста голяма германска диаспора, благодарение на Медицинския университет", споделиха те. По думите им всяка година популярността на фестивала сред тях нараства.

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 21.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още