IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мари Бара обеща прозрачност по случаите с изтегляне на автомобили на GM

Изпълнителният директор на GM няма отговор защо 10 години компанията не знае за проблемите с електрониката на модели на Chevrolet

13:16 | 01.04.14 г.
 Мари Бара обеща прозрачност по случаите с изтегляне на автомобили на GM

Изпълнителният директор на General Motors Мари Бара заяви, че няма отговор на въпроса защо на General Motors са били необходими 10 години, за да разбере за проблема с електрониката в управлението на  моделите на Chevrolet - Malibu и HHR, довели до изтегляне на милиони автомобили от пазара. Предстои Бара да даде показания по въпроса пред американския Конгрес.

В момента тече разследване по случая, като последната информация е, че високопоставен инженер е игнорирал стандартите, одобрявайки промяна на дизайна на системата на запалване. Заради нея бяха изтеглени 2,6 млн. автомобила от пазара и пътищата поради опасения от изключване на двигателя, докато автомобилът е в движение.  

„Когато имаме отговорите, ще бъдем напълно честни и прозрачни с нашите регулатори и с нашите клиенти“, обеща Бара.

Проблемите със запалителната система може да доведат до спиране на двигателя по време на шофиране, което да причини повреда в спирачната система или деактивиране на устройствата за безопасност. Предполага се, че този дефект е причинил смъртта на 13 души.

От GM посочиха, че се очаква да изразходят около 300 млн. долара през първото тримесечие, за да се покрият разходите по изтеглянето на превозните средства от пазара.



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още