IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК извършва внезапни проверки в Shell България и "Еко България"

Акцията е свързана със секторния анализ на пазара на горива, изготвен в края на февруари

12:42 | 22.04.16 г.
КЗК извършва внезапни проверки в Shell България и "Еко България"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи за внезапни проверки на място в Shell България и „Еко България“. Те са част от изготвения в края на февруари секторен анализ на пазара на горива у нас. В него бяха описани подозрения, които могат да означават наличие на картел на пазара у нас.

Във връзка с тях служителите на регулатора могат да изземат всякакви писмени и други веществени доказателства при проверката си на място. Могат да бъдат изземвани и средства за предаване на информация, става ясно още от съобщението на КЗК.

По-рано през месеца Комисията направи внезапна проверка на място в „Лукойл България“ и в „Ромпетрол България“. На 22 март пък служителите на КЗК проведоха подобна операция и в офисите на Българската петролна и газова асоциация.

Все още няма официално заключение дали има нетърговско споразумение между участници на пазара за горива у нас.

Комисията подозира седем компании в участие в картел. Освен проверените досега опасенията са, че в подобно споразумение са участвали още и OMV България, „Петрол“ АД и НИС Петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още