IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК още не е изслушала "Лукойл" по казуса с ограниченията на пазара за горива

Има две текущи процедури на пазара на горива и двете са свързани с компанията, става ясно от съобщение на регулатора

18:55 | 07.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През ноември 2021 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) идентифицира проблеми, свързани с ограничаване на достъпа до данъчните складове и транспортната инфраструктура на дружествата от групата на "Лукойл" у нас.

Регулаторът още не се е произнесъл по казуса, защото предстои изслушване на дружеството, а след това проектът на решение на КЗК ще трябва да бъде съгласуван и с Европейската комисия (ЕК).

Това става ясно от публикация на сайта на антимонополната комисия, във връзка с цените на горивата в последните дни. От КЗК посочват, че пазарът на горива е подложен на непрекъснат мониторинг и има две текущи производства за установяване на нарушение на антимонополните правила.

Второто също е е срещу "Лукойл" и беше заведено по жалба на OMV също през ноември 2021 г. То се отнася до ценовата политика на дружеството при търговията на едро с автомобилни горива, уточняват още от КЗК.

По това производство е събрана множество информация от различни пазарни участници - вносители и търговци на едро. Предстои експертите на КЗК да анализират данните и да установят дали има извършена злоупотреба с господстващо положение от страна на "Лукойл".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още