IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CME получи официално одобрение за търговия с фючърси върху биткойна

Борсовият оператор ще стартира търговията на 18 декември

16:42 | 01.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият оператор на търговия с фючърси в света - CME Group, обяви днес, че ще започне търговия с фючърси върху биткойна от 18 декември, предава CNBC.

Компанията заяви, че е самосертифицирала първичното вписване на фючърсите върху биткойна, стартирайки от 18 декември. Председателят и главен изпълнителен директор на СМЕ Тери Дъфи по-рано заяви, че фючърсите ще бъдат вписани през втората половина на декември.

Биткойнът поскъпна с 6% до 10 512 долара след новината, посочва CoinDesk.

Комисията за търговия с фючърси върху суровините заяви, че CME и по-малката Cboe Futures Exchange са приключили процеса на самосертифициране за фючърси върху биткойна. Cantor Exchange също се е самосертифицирала за нови договори за бинарни опции на биткойна, заявиха от Комисията

„Служителите на Комисията проведоха подробни обсъждания със СМЕ в период от шест седмици, със CFE в период от четири месеца и множество разговори с Cantor”, пише в прессъобщението на институцията.

„Виртуалната валута биткойн е суровина, която не прилича на нищо, с което Комисията се е сблъсквала в миналото“, коментира председателят ѝ Джей Кристофър Джанкарло. „В резултат на това проведохме обширни дискусии с борсите по отношение на предложените договори, а CME, CFE и Cantor се споразумяха на значителни подобрения, за да защитят клиентите и да запазят пазарите в ред“.

Само преди дни борсовият оператор Nasdaq също обяви, че планира да пусне фючърси върху биткойна през 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още