IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокчейн улеснява неимоверно персонализацията на инвестиционните портфейли

В недалечното бъдеще инвеститорите вероятно ще държат по-голяма част от инвестициите си в своя дигитален портфейл, отколкото във фондове

21:32 | 21.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Материалността е ключова, както и връзката с основните инвестиции. Търсенето на революционни технологични акции по време на последователни локдауни показа това, както направи и популярността на краудфъндинга в рамките на по-дълъг период. Инвеститорите искат да знаят историята на своите инвестиции и да се уверят, че отговарят на техните собствени ценности. Те искат по-специално портфолиото им да е лично за тях. Използването на блокчейн технологията може да подпомогне този процес.

Технологията на цифровия регистър ни предлага много повече. Нашите традиционни бек-офис операции биха могли да претърпят съществени подобрения. Прехвърлянето на собственост върху активи с едно кликане е за предпочитане пред настоящия многоетапен процес на търговия, отнемащ няколко дни.

Инвеститорите трябва да се възползват от тази вълна на финансова демократизация. Някога недостъпни активи ще станат токенизирани - лесно достъпни, които всеки може да си позволи.

В недалечното бъдеще инвеститорите вероятно ще държат по-голяма част от инвестициите си в своя дигитален портфейл, отколкото във фондове. Това може да стане реалност в рамките на моята кариера.

Нуждата от мениджъри на активи, които активно управляват инвестиции, ще нараства в този демократизиран финансов свят. Изобилието от нови опции за инвестиране ще трябва да бъдат проучени, за да се оцени техният потенциал и тяхното въздействие. Портфейлите ще трябва да бъдат балансирани и структурирани, за да отговарят на целите на техните собственици.

Въпросът е дали индустрията може да приеме това предизвикателство. Не всяка компания е готова за тази трансформация и не всички ще успеят. Тези, които вече обединяват публичните и непубличните пазари на своите платформи, ще бъдат в най-добра позиция.

Ключът е да се изградят силни връзки с тези, които вече са потопени в света на криптовалутите. Крипто индустрията е на подобен етап като индустрията на хедж фондовете преди 20 или 30 години. Въпреки че остава нерегулирани, някои платформи се опитват да използват изключителната волатилност, за да се опитат да предложат по-предсказуема възвръщаемост.

Много инвеститори се насочиха към криптото. Други избраха да финансират чрез краудфъндинг компании, в които вярват. Инвестиционната индустрия може да отговори на това търсене на персонализация и широк избор, като възприеме блокчейна и като бъде отворена към начините, по които новите класове активи могат да работят в портфейли.

Ако се провалим в тази цел, още повече инвеститори ще бъдат привлечени към следващата вълна от нетрадиционни и непроверени инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още