IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Психолози ще проверяват с тестове нравствените качества на митничарите

Ще има и тестове за интелигентност при първо назначение

12:41 | 31.03.16 г. 2
Психолози ще проверяват с тестове нравствените качества на митничарите

С психотестове ще бъдат проверявани нравствените качества на митничарите при постъпване на работа и повишение. Тези, които тепърва започват работа в Агенция „Митници“, ще минават и през тест за интелигентност. Това става ясно от проект на Наредба, която определя реда за провеждане на тестовете. 

Проектът е публикуван за обществено обсъждане. Наредбата се предлага от министъра на финансите, тъй като изискването за психотестовете е записано в Закона за митниците, а сега проектът описва как точно ще се провежда.

Тестовете ще са различни в зависимост от длъжността, за която се кандидатства. За ръководни позиции се изисква попълване на личностен въпросник и тест за интегритет, за експертни позиции – тест за интегритет или личностен въпросник, а при първоначално назначаване в Агенция „Митници“ – и тест за изследване на интелектуалните способности.

Така успешното преминаване на тестовете става задължително условие за назначаване или повишаване на митничарите. В мотивите към проекта се казва, че целта е да се назначават и повишават служители с високи професионални и нравствени качества.

Изследването ще се прави от психолози на на Агенция „Митници“. То не подлежи на съдебен контрол. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
A митничарите ще проверяват с тестове нравствените качества на психолозите ;D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
verimg
преди 8 години
то първи април не е ли утре? Много подраниха нещо.А кой ще проверява нравствените качества на психолозите? Кой ще ни пази пазачите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още