IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През седмицата: Свилоза стартира увеличение на капитала си

Общите събрания на КРЗ Одесос и Инвестор.БГ също ще са в центъра на вниманието на инвеститорите

10:56 | 08.01.07 г.
През седмицата: Свилоза стартира увеличение на капитала си
Утре (9 януари) на Българска фондова борса ще стартира търговията с правата на Свилоза АД, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала.

Броят на издадените права е 6 658 034, с присвоен борсов код R2SVIL, а предложените акции за записване са 33 290 170, с номинална и емисионна стойност от 1 лев.


Съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 5. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции.

През седмицата продължава и търговията с правата на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Фондът планира увеличение от настоящите 2,463 млн. лв. на 7,39 млн. лв. Присвоеният борсов код на правата е R3ALOF.

На 12 януари (петък) ще се състоят Общите събрания на две публични компании – КРЗ Одесос и Инвестор.БГ АД. Акционерите на варненското дружество ще гласуват за избирането на нов член на Съвета на директорите, а именно - Българска корабна компания ЕООД.

Общото събрание на Инвестор.БГ ще гласува за вземане на решение за предоставяне на бонуси на служители на трудов договор и на членовете на управителните органи във вид на акции от капитала на дружеството за сметка на собствени акции на дружеството.


За изминалата седмица SOFIX се повиши с 6,43% до 1 302,81 пункта, докато BG40 регистрира ръст от 2,79% до 205,45 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още