IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди два проспекта на АДСИЦ

Проспектите са за увеличение на капитала на ФЕЕИ АДСИЦ и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ

15:58 | 20.01.09 г.
КФН потвърди два проспекта на АДСИЦ

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспектите за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ, гр. София, и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ, гр. София, съобщи надзорът.

Емисията на ФЕЕИ АДСИЦ е в размер на 486 135 лева, разпределени в 486 135 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка и емисионна стойност от 1,5 лв. Ако бъдат записани и платени всички акции, то акционерният капитал на дружеството ще нарасне до 1,458 млн. лв., като в касата ще постъпят близо 730 хил. лв.

Фонд за енергетика и енергийни икономии е учреден през февруари 2006 г. Фондът стартира с цел секюритизация на вземания в проекти в сферата на енергийната ефективност и енергетиката, като с приоритет са т.нар. ЕСКО договори.

Емисията на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ е в размер на 180 154 лв., разпределени в 180 154 обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка и емисионна стойност от 51,9 лв. Тя ще бъде издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството от 650 хил. лв. на 830 154 лв.

Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ е дружество за секюритизация на вземания. При своето учредяване компанията обяви, че планира инвестициите й да бъдат разпределени във вземания по банкови кредити, лизингови договори, както и вземания от физически и юридически лица.

Днес нямаше сделки с книжата на двете дружества.

Свързани компании:

Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ(CAPM)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още