IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дичко Прокопиев е намалил дела си в Енемона под 60%*

Сделки са сключвани и с Етропал, Енемона, Феърплей Пропъртис АДСИЦ и Инвестор.БГ

14:27 | 16.11.09 г.
Дичко Прокопиев е намалил дела си в Енемона под 60%*

Мажоритарният собственик на Енемона АД Дичко Прокопиев е продавал акции от дружеството и вече има под 60% от капитала, показва седмичният бюлетин на Централен депозитар. Намалението на дяловото участие е резултат на репо-сделка, уточниха от Енемона АД за Investor.bg.

Фондове на ЦКБ и Реал финанс са купили акции от Слънце Стара Загора Табак АД. Продавач е Сила холдинг АД, която намалява делът си от 92,9% на под 70%. По над 5% от Слънце Стара Загора Табак АД са придобили ДФ ЦКБ Лидер, ДФ ЦКБ Актив, ДФ Реал Финанс Високодоходен фонд и ДФ Реал Финанс Балансиран фонд. На 10 ноември се сключиха сделки за 272 140 акции, или общо 23% от капитала.

През миналата седмица Еврофинанс и Еврохолд България съответно са увеличили и намалили акциите си в Етропал, като са преминавали границите от съответно 5% и 65%.

Марио Захариев е намалил дела си във Феърплей Пропъртис АДСИЦ под 5%, а Юробанк И Еф Джи България АД е увеличила участието си в АДСИЦ-а до над 5%. На 11 ноември са сключени репо-сделки за 2,8 млн. акции при единична цена 0,16 лв./акция. Общата сума на финансиране е 450 хил. лв.

Филип Атанасов Пашов е увеличил дела си в Инвестор.БГ АД до над 5% от капитала, става ясно още от бюлетина на ЦД. Пашов e управляващ директор на Bulgarian Property Developments (BPD) и бивш член на Съвета на директорите на БФБ-София и Инвестор.БГ АД.

На 11 ноември 17 600 акции, или близо 1,5% от капитала на интернет компанията, смениха собственика си. За последната седмица са изтъргувани 18 269 акции на дружеството.

От данни на ЦД става ясно и че Никола Станчоф и Титан България АД са сключвали репо-сделки с акции на Интеркапитал Пропъртис Дивелопмънт АДСИЦ с финансиране от Инвестбанк АД.

* Материалът е актуализиран в 15:10 ч. с причината за намалението в дяловото участие на Дичко Прокопиев в Енемона АД, която е сключването на репо-сделка.

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Енемона АД(E4A)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още