IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната статистика и инвестиционните фондове ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще ни информира за туристически пътувания и дейността в сектор „Култура“

09:53 | 22.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (22 май) Българската народна банка ще публикува информация за дейността на инвестиционните фондове за първото тримесечие на тази година.

Националният статистически институт ще даде данни в таблици за смъртност за периода 2020 - 2022 г.   

Във вторник (23 май) от статистиката ще научим каква е дейността в сектор „Култура“ на читалища, библиотеки, кина, филмово производство, сценични изкуства и музеи, както и каква е била радио- и телевизионната програма през 2022 г.

В сряда (24 май) е официален празник – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В четвъртък (25 май) от централната банка ще разберем какви са стойностите в паричната статистика през април.

НСИ ще публикува индексите на оборота в услугите през първото тримесечие на 2023 г.              

Пак статистиката ще ни информира какви са разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за строителство през първото тримесечие на тази година.

В петък (26 май) НСИ ще обяви предварителни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението през първите три месеца на 2023 г.         

Ще излязат данни за първото тримесечие на годината за транспорт (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт).

НСИ ще даде информация за състоянието на републиканската пътна мрежа според класа на пътя и вида на настилката за миналата година.

Статистиката ще ни информира подробно за дейността на железопътния транспорт – превозени товари и извършена работа от железопътния транспорт по видове товари според Единната класификация на товарите в транспорта, както за железопътни произшествия, свързани със загинали и ранени по вид на произшествието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 22.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още