IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още европейски лидери се срещнаха със Зеленски в Киев

Борис Джонсън и Карл Нехамер са разговаряли в събота с украинския президент

18:13 | 09.04.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Володимир Зеленский и&nbsp;Карл Нехамер.&nbsp;Снимка:&nbsp;EPA/DRAGAN TATIC</em></p>

Володимир Зеленский и Карл Нехамер. Снимка: EPA/DRAGAN TATIC

Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с британския си премиер Борис Джонсън в Киев в събота, съобщиха от екипа на украинския лидер в събота.

„В момента започна визита на Борис Джонсън в Киев със среща на четири очи с президента Зеленски“, заяви Андрей Сибиха, началник на президентския кабинет, цитиран от Ройтерс.

По-рано Зеленски проведе среща и с австрийския канцлер Карл Нехамер.

На обща пресконференция украинският лидер посочи, че страната му „винаги е готова“ да води преговори с Русия, цитиран от БТА.

„Украйна винаги е казвала, че е готова за преговори и търси всяка възможност за спиране на войната. Едновременно с това, за съжаление, виждаме подготовка за важни, според някои дори решителни боеве в източната част на страната“, каза Зеленски на обща пресконференция.

Нехамер бе на посещение в Киев, за да изрази подкрепа за украинското правителство. Той посети и град Буча, където украинските власти съобщиха, че стотици цивилни са били избити от руските сили. При пристигането си в Украйна австрийският канцлер каза пред журналисти, че зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти.

„Готови сме да се бием и паралелно с това да търсим дипломатически пътища за спиране на тази война. Едновременно с това винаги сме възнамерявали да водим диалог“, заяви на днешната пресконференция Зеленски. „В източната и южната част на страната виждаме концентрация на оръжие, военно оборудване и войски, които се готвят да окупират още една част от нашата територия“, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 2 години
аз за това не гласувах на втория тур... все тая беше кой имбббецил от двамата ще изберем... апропо и на предишните Президентски избори имах същия казус! ... и никога няма да се уморя да повтарям, че хора с пагон нямат място в държавното управление... там са само иддиоти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 2 години
Президент Радев има останал здрав разум. Тоя на снимката за пръв път го чувам. Някакъв фигурант. Рошавият не знам на кого е лидер, защото англичаните очевидно не го искат - дори децата в детските градини му искат оставката. Да отидат до Киев и чучулото и трюдо - и да си направят едно парти с кокаин на нежеланите политици, защото скоро ще трябва да обясняват защо поддържат един нацистки режим. А това, че ти наричаш Българският президент "уродлив", показва що за индивид си. Впрочем като ти гледам картинката - ти вече не си българин, ти си укpoп. Вероятно по навик наричаш Радев "нашият" президент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
fon
преди 2 години
Помислих си, да не би нашия уродлив президент да е в списъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
Reltup
преди 2 години
Тя тази комунистка национална предателка най-добре да отиде доброволка да превръзва монголчета със зет на гърба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Solar Power
преди 2 години
Не е лошо и Нинова да прескочи до там,че да и ударят черен печат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още