IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Без финансово обезпечение управленската програма ще остане набор от добри намерения

Имам уверенията на партиите, които подкрепят правителството, че ще коригират решения от финансовата рамка така, както е подадена от правителството, посочи Николай Денков

20:50 | 26.07.23 г. 3
Снимка: Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет

Без необходимото финансово обезпечаване управленската програма на правителството ще остане само един набор от добри намерения. Надявам се, че политическите лидери ще изпълнят ангажиментите, които са поели, за да може да се реализира тази програма. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание, цитиран от  пресслужбата на Министерския съвет. Най-важната точка в дневния ред на министрите днес е приемането на управленската програма на кабинета.

Премиерът припомни, че този документ е пряко свързан с параметрите, заложени в държавния бюджет  за 2023 г. и 2024 г. „Вчера в парламентарната комисия по бюджет и финанси са взети някои грешни решения, които не осигуряват финансовата рамка, подготвена от Министерския съвет. Имам уверенията на лидерите на партиите, които подкрепят правителството, че те ще коригират тази решения и ще приемат финансовата рамка така, както е подадена от правителството“, съобщи акад. Денков. Той допусна, че могат да се направят някои изменения в бюджета, но без да се променя общият баланс на държавата, който осигурява дефицит до 3%, свързан с приемането на България в еврозоната.

Премиерът обърна внимание, че управленската програма се приема предсрочно и е съгласувана внимателно с политическите сили, които подкрепят кабинета. Акад. Денков очаква подкрепата от парламента да продължи и през следващите месеци, за да се изпълнят и двете програми – законодателната и управленската. Като примери за важни дейности, залегнали в програмата на правителството, той посочи предприетите действия за изграждане на Националната детска болница и системата за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 26.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
andy
преди 9 месеца
Господарите дават само нареждания, Сороспидчо. За пари се ослушват. :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
sha-3
преди 9 месеца
До свидания оти гоогле транслате не отбира къ кирилицата сте я напукали с Бело
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
sha-3
преди 9 месеца
Ала бала, Досвидания https://***.24chasa.bg/bulgaria/article/14225249
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още