IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мила Ненова поема Българската агенция за инвестиции

Директорът на Конфиндустрия България замества Богдан Богданов на поста директор на агенцията

16:58 | 12.10.23 г.
Мила Ненова (вляво) поема БАИ. Снимка: Министерство на иновациите и развитието
Мила Ненова (вляво) поема БАИ. Снимка: Министерство на иновациите и развитието

Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

От 2016 година тя е директор на Конфиндустрия България - сдружението на италианския бизнес в България. „Убедена съм, че заедно можем да превърнем България в привлекателно място за инвестиции, базирани на талант и възможности за комерсиализиране на научната и развойна дейност в различни сектори", коментира министърът на иновациите Милена Стойчева при представянето на Нинова пред служителите в агенцията.

Тя допълни, че разчита на експертизата на БАИ, с чиято помощ България да се превърне в иновационен хъб за Югоизточна Европа.

Мила Ненова е магистър по право в СУ "Св. Климент Охридски". Притежава опит в управлението и създаването на двустранни икономически връзки и промотирането на България като добра дестинация за инвестиции, както и в областта на управлението на човешките ресурси и индустриалните отношения и управлението на европейски проекти.

Ненова ще замести Богдан Богданов, който беше начело на БАИ от април 2022 година насам. Богданов напусна, приемайки поста на министър на икономиката в кабинета "Денков". 

„Ще насочим усилия към привличането на ключови инвеститори във високотехнологичните индустрии. Разчитам на младия и ентусиазиран екип на БАИ, за да развием и отговорим на визията на министъра на иновациите и растежа с промотирането на България като привлекателна дестинация за високотехнологични компании”, каза Ненова, цитирана от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 12.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още