IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев: Ще работим за интересите на всички софиянци

Оптимисти сме, че София я чакат по-добри времена, заяви той

15:44 | 06.11.23 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Ще работим за интересите на всички софиянци. Това каза кандидатът на „Продължаваме промяната - Демократична България" („Спаси София") за кмет на София Васил Терзиев, който печели изборите според обработените 99,78% от протоколите на СИК в ОИК, на  съвместна пресконференция с лидерите от местната коалиция Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Владислав Панев. 

Терзиев започна с думи на благодарност към всеки един човек, който му е гласувал доверие. „Всеки един от вас е причината ние да бъдем оптимисти, че София я чакат по-добри времена“, заяви Терзиев. Съзнаваме, че ни чака страшно много работа, няма да ни е лесно, заяви той.

Терзиев обеща да се ръководи от три важни принципа - винаги публичният интерес да бъде над всичко, да въвличат гражданите и бизнеса в решенията, които се взимат и да има активна комуникация. „Ще водим много активна борба с корупция, злоупотреби и клиентелизъм. Ще бъда - и аз, и екипът ни, кмет на всички софиянци“, добави той и обеща, че ще работи за интересите на всички. 

„Няма да се прави коалиция с ГЕРБ на ниво София. Нееднократно сме казали и показали по време на тази кампания кой е нашият политически опонент. Няма съглашение между нас и ГЕРБ. Говорили сме за техния модел на управление, за това какво са объркали в управлението на нашия град. Казали сме какво искаме да променим. Не може да се говори за сглобки”, заяви Терзиев.

Новият кмет на София каза, че ще обяви заместник-кметовете си следващата седмица. „За председател на СОС е ясно - ние заставаме зад неговата кандидатура от първия ден. И се надяваме да получим принципна подкрепа Борис Бонев да бъде следващият председател на СОС”, обясни той.

Източник: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Източник: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

„Промяната е труден процес, но се случва", каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

„Виждаме успокоение на средата от това, че има управление и наша отговорност е да продължим тази тенденция, а не да заплашваме страната", каза съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов.

В отговор на въпрос как ще продължат оттук нататък и очакват ли предсрочни избори след вчерашното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в което определя „сглобката" като „пошла връзка“, Иванов отговори, че те вземат решенията си с общия разум на коалицията. „Не очаквайте от нас да започнем в същия тон да заплашваме, да клатим лодката и да извиваме ръце….Не виждам алтернатива на това управление“, добави той. 

От своя страна, кандидатът за кмет на София от местна коалиция „БСП за България“ Ваня Григорова заяви на пресконференция в нейния щаб, че „до последно ще се борим за всеки глас, защото за нас всеки софиянец е важен".

„Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние, което означава между 3000 и 5000 гласа", посочи тя. Ваня Григорова каза, че продължават да получават сигнали за груби намеси в изборния процес.

„За нас тези избори не са приключили, заяви председателят на „БСП - София" Иван Таков и посочи, че в момента извършват проверка секция по секция. Вече имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат на изборите", каза Таков. Няма да допуснем победата да бъде открадната", допълни той.

Кандидатът на „Продължаваме промяната - Демократична България" („Спаси София") за кмет на София Васил Терзиев печели 48,17% при обработени 99,78% от протоколите на СИК в ОИК. Терзиев получава 174 321 от гласовете в столицата. Ваня Григорова има 46,92% или 169 785 гласа. 

(по БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 06.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още