IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски са избрани за съпредседатели на ДПС

Формулата за двама съпредседатели беше предложена от почетния председател на партията в началото на годината

18:08 | 24.02.24 г.
Делян Пеевски (вляво) и Джевдет Чакъров (вдясно). Снимка: БГНЕС/ Надежда Пеева
Делян Пеевски (вляво) и Джевдет Чакъров (вдясно). Снимка: БГНЕС/ Надежда Пеева

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски са избрани за съпредседатели на ДПС, потвърждават за БТА от пресцентъра на партията.

Партията се събра днес на XI Национална конференция, на която беше гласувано новото ръководство, припомня БГНЕС.

Формулата за двама съпредседатели беше предложена от почетния председател на ДПС Ахмед Доган в началото на тази година.

Джевдет Чакъров ще отговаря предимно за традиционните райони на ДПС, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с либералните формации.

ДПС остана без председател на 7 ноември 2023 г., когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Тогава Ахмед Доган пое временно оперативното ръководство на партията, пише още БГНЕС.

В обръщение на Доган към делегатите на конференцията, прочетено от Искра Михайлова, се казва, че предсрочни парламентарни избори „две в едно“ (заедно с изборите за Европейски парламент) могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици, посочва БТА. 

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите, посочва се още в обръщението на Доган. 

Той привлича вниманието на делегатите и върху евентуалните промени в НАТО, както и проблемите пред сигурността на Европа.

По време на Националната конференция на ДПС беше излъчено и видео послание от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В обръщението си турският държавен глава изтъква, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 24.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още