IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сиела Норма" ще осигури машинния вот на изборите на 9 юни

Фирмата е единствената, подала документи за участие в процедурата на ЦИК

12:14 | 03.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/Филип Станчев
Снимка: БГНЕС/Филип Станчев

Фирмата "Сиела Норма" е определена от Централната избирателна комисия (ЦИК) за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9 юни.

Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата.

"Сиела Норма" следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители във варианта, използван на изборите за общински съветници и за кметове, като първо трябва да се визуализира бюлетината за народни представители и след нея - бюлетината за членове на Европейския парламент", коментира пред БНР заместник- председателят на ЦИК Емил Войнов.

Според обществената поръчка фирмата ще извърши профилактика и диагностика на устройствата, техническо обслужване в предизборния и изборния ден, както и транспортирането им по места.

На този етап е предвидено машини за гласуване на 9 юни да има в 9346 секции в страната. В тях избирателите по списък са над 300. Броят на избирателите в предварителните за вота за българските евродепутати е 6 157 220. С право на глас за изборите за народни представители към момента са 6 639 000 избиратели.

Регистрирани и ще участват в предстоящия вот са 22 партии и 11 коалиции. От тях една партия и една коалиция са регистрирани само за участието в избори за национален парламент. (БГНЕС)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 03.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още