IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартрансгаз" отвори обществени поръчки за разширението на "Чирен" за 520 млн. лева

Компанията търси изпълнител на нова компресорна станция, газопровод и 10 сондажа

16:30 | 12.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

"Булгартрансгаз" обяви три процедури по Закона за обществените поръчки на обща стойност почти 518 млн. лева, свързани с проекта за разширяването на газохранилището в Чирен. От 2013 година това е проект от общностен интерес и е приоритет по инициативата "Три морета", припомнят от компанията.

Сега за реализирането на плановете се отварят три нови поръчки. Първата е свързана с "Доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: "Разширение на капацитета на "ПГХ Чирен" - надземна част". Прогнозната стойност е 300 млн. лева (без ДДС).  В нея са включени дейностите по изграждане и въвеждане в експлоатация на нова компресорна станция с прилежащите технологични и газоизмервателна станция.

Втората обществена поръчка е за "Устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: "Разширение на капацитета на "ПГХ Чирен"- сондажен фонд". Прогнозната стойност е 133,7 млн. лева (без ДДС) и в нея са включени дейностите по проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на подземни съоръжения - десет нови експлоатационни и три наблюдателни сондажа, както и нови шлейфи, свързващи всеки един от експлоатационните сондажи с нова компресорна станция.

Третата обществена поръчка, която се отваря днес (12 август), е за "Инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: "Газопровод свързващ ПГХ "Чирен" със съществуващата газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз" в района на с. Бутан". В нея са включени дейностите по проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на газопровод с дължина около 41 километра и диаметър DN 700 mm, оптична кабелна линия и две станции за очистване на газопровода.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на почти 84 млн. лева (без ДДС).

И при трите поръчки критерий за избор на изпълнител е "икономически най-изгодната оферта". Тя ще бъде определена от оптималното съотношение на качество и цена, срока на изпълнение и предвидената организация, посочват още от оператора на газопреносната ни мрежа. Срокът за подаване на оферти по тази процедура е до края на деня на 19 септември.

Последна актуализация: 10:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още