IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина още един представител на ръководството на „Лукойл“

Смъртта на вицепрезидента Виталий Робертус все още не е уточнена

19:50 | 13.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Руската петролна компания „Лукойл“ съобщи за смъртта на вицепрезидента Виталий Робертус. 56-годишният руснак има стаж от над 30 години в групата, информира ТАСС.

„С дълбоко съжаление ви съобщаваме, че вицепрезидентът на компанията Робертус Виталий Владимирович внезапно почина на 54-годишна възраст“, ​​става ясно от изявлението на „Лукойл“.

Робертус започва работа в Лукойл веднага след дипломирането си като икономист. „За повече от 30 години работа в „Лукойл“ той спечели уважението на колегите си не само в компанията, но и в индустрията като цяло. Удостоен е с държавни и ведомствени награди за успехите си в развитието на местната индустрия“, се казва още в съобщението на компанията.

Investor.bg припомня, че през септември 2022 г. почина и председателят на Съвета на директорите и първи изпълнителен вицепрезидент на „Лукойл“ Равил Маганов, падайки от прозорец на шестия етаж на сграда. По данни на руски медии Маганов се е намирал на лечение в правителствения болничен комплекс (ЦКБ) в Москва.

През октомври миналата година почина и председателят на компанията Владимир Некрасов. Причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност. През 2005 година той зае поста първи вицепрезидент на "Лукойл", а от септември 2022 година застана начело на Съвета на директорите.

Малко след началото на войната в Украйна бившият министър на петрола по времето на Съветския съюз Вагит Алекперов напусна всички постове в „Лукойл“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още