IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова фабрика за рециклиране на турбокомпресори отваря врати до Божурище

Белгийската Turbos Hoet Group инвестира 5,5 млн. лева в производствена база и в централния си склад за Европа на територията на Индустриален парк София – Божурище

13:31 | 14.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Турбо Гарант
Снимка: Турбо Гарант

Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори за 5,5 млн. лева отваря врати край Божурище. Съоръжението е част от системата на белгийската Turbos Hoet Group и ще преработва всички видове турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежки камиони и за плавателни съдове. Официалното му откриване е в четвъртък в Индустриален парк София – Божурище, съобщиха от компанията.

Повече от 40 години белгийската компания е лидер в рециклирането на турбокомпресори и е най-голямата компания в Европа в сектора за ремонт на системи за повишаване мощността на двигателите в превозните средства и за дистрибуция на нови и рециклирани турбини. В България тази дейност е представена от „Турбо Гарант“ ЕООД. 

С инвестицията си концентрирахме по-голяма част от дейността по рециклиране на турбокомпресори в новото съоръжение край Божурище, съобщават от компанията инвеститор, допълвайки, че освен производствена база в него е позициониран и централният склад за Европа.

Фабриката е изградена върху терен от 14 хиляди кв. метра, със застроена площ 3210 кв. метра, а строителството е продължило една година. В момента в нея работят 40 човека, като дружеството се надява да удвои работните места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още