От 18 до 21 февруари в София ще се съберат хиляди представители на хорека сектора - в международния изложбен и конгресен център "Интер Експо Център" ще се проведе изложението СИХРЕ за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване. „Над 120 са директните участници през тази година“, споделя екипът на "Интер Експо Център", който е организатор на международния формат. В рамките на СИХРЕ ще се проведе и форумът за висша кулинария GastronomiX, който през тази година поставя акцент върху Средиземноморието, развивайки темата „Средиземноморието – море от вскусове“.
Стотици представени компании и брандове от хорека сектора от България, Германия, Италия, Испания, Гърция, Япония, Турция и др. ще срещнат посетителите с продуктите и предложенията си. Сред тях - професионално кухненско оборудване и обзавеждане, смарт технологии, машини за почистване, охранителни и информационни системи, храни, интериорен дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, софтуер, индустриална вентилация, вътрешно и външно осветление, идеи и решения за ефективна реклама и др. Изложителите ще посрещат на щандовете си производители, дистрибутори, доставчици, мениджъри, собственици и представители на ресторанти, барове, кетъринг компании, пицарии, хотели, вериги за бързо хранене, супермаркети, IT компании, консултантски, рекламни и маркетинг агенции и др.
4 дни за хорека бизнес и усъвършенстване
СИХРЕ създава екосистема за развитие на бизнеса във всяка посока. Срещата на представители от различните сегменти на хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга създава предпоставка за реализиране на идеите, навлизане в нови пазарни сегменти, разгръщане на бизнеса и контактите в България и чужбина. Допълнителни възможности дава паралелно провеждащото се изложение за обзавеждане, мебели и интериор ЕКСПОМЕБЕЛ. „С билета за СИХРЕ можем да се посети и ЕКСПОМЕБЕЛ“, информират организаторите.
От друга страна, СИХРЕ предоставя възможност за личностно усъвършенстване и развитие на екипа. „Това ще се случи благодарение на поредица от професионални срещи, дискусии, презентации и конверенции, които са част от съпътстващата програма“, информират организаторите.
Снимка: ИЕЦ
4 дни за кулинарни пътешествия
GastronomiX, форумът за висша кулинария, е важен елемент от съпътстващата програма на хорека изложение СИХРЕ. Форматът привлича интерес от страната и чужбина и се организира от Интер Експо Център и Българската асоциация на професионалните готвачи, с основното партньорство на AVA-M.
„Средиземноморието е акцентът през тази година“, повдигат завесата организаторите. В рамките на „Средиземноморието – море от вкусове“, заедно с Гилдията на професионалните готвачи на гръцката гастрономия и Executive сhef Stilianos Dingas, те приветстват над 15 готвачи от световно ниво.
Сред участниците са: Executive сhef Stilianos Dingas, Chef Христо Фильов, Executive сhef Öner Çulfaz, Executive chef Ameur Еltaief, Executive chef Essam Sayed Mohamed, Meat Illusion chef George Lorenzos, Executive Chef Alexandros Perdikomatis, Executive chef Zeynep Ceren Akkök и chef David Veenstra. Благодарение на AVA-M на сцената излизат шеф-готвач Лозан Иванов и шеф-готвач Илиян Александров, а с партньорството на Delita Trade - Maestro Instruttore Pizzaiolo Адриан Пантелеев, Maestro Pizzaiolo Antonio Buonaugurio и шеф Gabriele Marrucci. Благодарение на JRE-Jeunes Restaurateurs в GastronomiX се включват и шеф-готвач Веселин Калев и шеф Владислав Пенов. Всеки един от кулинарните виртуози от България, Гърция, Турция, Египет, Тунис и Холандия ще развие концепцията си за успешния ресторант и кухнята на Средиземноморието.
В събития за хляба и тестените изделия на Pastry club Bulgaria, през всички дни, с цялата си енергия, се включва инж. Светлана Генова. Ще има и българско и световно вино, високоалкохолни напитки, крафт бири и гурме храни благодарение на Wine&Spirits Show–Special Edition, част от програмата на GastronomiX 2025.
Снимка: ИЕЦ
За първи път – „Майстори на ножа“
В партньорство с Гилдията на българските ножари и ковачи, екипът на "Интер Експо Център" реализира пилотното издание на тематичната зона „Майстори на ножа“. В нея водещи майстор-ножари ще представят изкусните си умения и произведения. От 18 до 21 февруари в „Майстори на ножа“ се включват: Бранимир Славов, Георги Иванов, Марио Божилов, Младен Минев, Слав Славов, Филип Руевски и Ясен Ников.
И вие искате да присъствате на хорека изложение СИХРЕ и форумът за висша кулинария GastronomiX 2025? Достатъчно е да заявите билета си на www.iec.urboapp.com. Процесът отнема само няколко минути. Билети ще се продават и на касите на "Интер Експо Център" от 18 до 21 февруари, в дните на изложение СИХРЕ.


Хиляди протестираха в Румъния против корупцията
Румен Радев на Ханука: Да помним поуките от миналото
Мехмед Дикме предрича сблъсък между Борисов и Пеевски
Киселова каза в прав текст кое е съборило кабинета
Ива Митева: ИТН прекрачиха една граница, от която няма връщане назад
Рекордна цена на медта: Идва криза в предлагането точно когато пристига AI бумът
Нещата не вървят добре за Netflix и Елисън в битката им за Warner Bros.
Как Toyota се оказа изключение от тенденцията в Китай
Защо Тайланд и Камбоджа продължават да водят една и съща война
Украйна предлага да се откаже от исканията си за членство в НАТО
Нов радар за 230 000 евро всява ужас сред шофьорите
Смартфонът се оказва по-важен от двигателя
Сбогувахме се с тези коли през 2025
Плюсове и минуси на газовата уредба при дизеловите двигатели
Поредното изискване на ЕС вдига цената на новите автомобили
Николай Станчев: Животозастраховането е в застой
Житейските стресови събития са сред най-честите фактори, отключващи депресията
Учени създадоха почти невидима изолация за прозорци
Коремните мазнини след 50 години повишават риска от смърт с цели 83%
Какво представляват Социалните предприятия за хора с увреждания?