IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри близо 15 млн. лева за разплащане с хотелиери, помогнали на украинци

Помощта е по Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на военните действия в Украйна

14:07 | 08.02.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Малко над 5,7 млн. лева ще бъдат изплатени на одобрените за финансиране кандидати за целия период на „Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на военните действия в Украйна“, реши Министерският съвет днес.

Със сумата ще се изплати помощ по общо 160 подадени заявления от лица, предоставили хуманитарна помощ, която засяга 133879 нощувки и изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в периода от 24 февруари до 31 май 2022 г.

С решенията си правителството одобри още помощ на кандидатите по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България“, предаде правителствената пресслужба. Помощта на тази програма обхваща периода от 1 ноември до 15 ноември по верифицирани заявления на заинтересованите лица. Нейни получатели са хотелиери и лица, упражняващи дейност в обекти държавна и общинска собственост, настанили и изхранвали или само настанили лица, получили временна закрила. За периода е верифицирана помощ над 2,807 млн. лева с ДДС за предоставени нощувки.

С друго решение кабинетът одобри допълнителна помощ за програмата за периода от 16 ноември до 31 декември, която възлиза на 6,390 млн. лева с ДДС, за предоставени нощувки. Така общата сума по програмите възлиза на почти 15 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 08.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още