IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия работи по обуздаването на инфлацията си

Финансовият министър на страната обяви, че инфлацията е малко над допустимото ниво

14:19 | 06.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Индия работи за ограничаване на инфлацията, която е „малко над“ допустимото ниво, заяви министърът на финансите Нирмала Сиараман, цитирана от Bloomberg.

„Днес имаме инфлация, която е малко над допустимата граница, но върху която непрекъснато се работи, за да може да бъде забавена“, посочи министърът в реч в колеж в Бангалор.

По последни данни инфлацията в Индия е спадналата в рамките на целевизия диапазон на Индийската централна банка от 2-6% през март, след два последователни месеца на повишаване на потребителските цени над 6%. Цените се понижиха след миналогодишния връх от 7,79% през април 2022 г., което накара централната банка да предприеме поредица от увеличения на лихвените проценти, а това доведе до по-бавно търсене в третата по големина икономика в Азия.

Най-новата информация затвърждава решението на централната банка да запази политиката си непроменена, за да оцени кумулативното въздействие на увеличението на лихвените проценти с 250 базисни пункта от май миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 06.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още