IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия съобщава за свалени близо 40 украински дрона през нощта

Армадата дронове е най-голямата от края на ноември, когато летателни апарати бяха пуснати от Украйна в четири руски региона, включително столицата Москва

14:02 | 16.12.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Julia Kochetova/Bloomberg
Снимка: Julia Kochetova/Bloomberg

Руските власти съобщават, че са свалили почти 40 украински дрона през нощта, най-вече над Крим. Това е една от най-тежките атаки от месеци, съобщава Bloomberg.

Руското министерство на отбраната е съобщило за 32 свалени дрона над Крим. Шест дрона са били свалени в региона на Курск и още един в Белгородска област, и двата в северните части на Украйна.

Армадата дронове е най-голямата от края на ноември, когато летателни апарати бяха пуснати от Украйна в четири руски региона, включително столицата Москва. Тогава източник от украинското военно разузнаване съобщи за пуснати 35 дрона, а от руска страна се съобщаваше за 24.

Руските власти не съобщават за нанесени щети в Крим от снощните атаки. Непотвърдени публикации в социалните мрежи съобщават за експлозии в руски военни обекти в Крим.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт заяви в Telegram, че два региона са били нападнати, но няма съобщения за пострадали.

Атаките с дронове следват скорошните интензивни руски атаки срещу Украйна. Властите в Кремъл атакуваха няколко украински области, включително столицата Киев и пристанищна инфраструктура по Дунава, през миналата седмица.

Според съобщения на украинските сили от руска страна са били изстреляни рядко използваните ракети „Кинжал“ в четвъртък, докато руският президент Владимир Путин проведе редовната си годишна пресконференция, в която той обеща Москва да спечели войната.

Украинските военновъздушни сили са свалили 30 от 31 дрона „Шахед“, целещи се в различни части на страната в петък вечерта, съобщиха те в публикация в Telegram в събота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 16.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 24
zelka007
преди 4 месеца
за смех станаха с тези дронове рашибозуците ... па с кинжалите хептен ... bradley попилява рассийско БМП ... :))) ... буквално от упор , нейде около Степово ... украинците не случайно искат да си ги произвеждат ... на който му е интересно ... https://***.youtube.com/watch?v=9V6l_fgvMaA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още