IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Мадуро се опитва да разцепи опозицията, за да си гарантира победа на изборите

Предварително се упражнява натиск върху избирателите, посочи Румяна Дечева

17:06 | 02.02.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Николас Мадуро се опитва да разцепи опозицията, за да си гарантира победа на предстоящите през октомври избори във Венецуела. Това коментира Румяна Дечева, експерт по международно политическо развитие, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

След като Върховният съд потвърди забраната на кандидата за президент на опозицията Мария Корина Мачадо за заемане на държавни постове, това убива възможността тя да се яви на изборите във втората половина на годината, посочи гостът.

В същото време след контрол, наложен от САЩ, Мадуро се съгласи да освободи опозицията от затворите, като след излизането им на свобода те станаха кандидати и част от тях се вписаха в президентските листи, уточни Дечева.

"Мадуро привидно провежда честни избори, тъй като в изборния ден всичко върви по регламент, но предварително се упражнява натиск върху избирателите, с цел контрол на вота", каза още анализаторът.

"Очакването е опозицията е да се разцепи, онези вътрешни противоречия, които дълго време са подхранвани от режима на Мадуро, да се появят отново и да се противопоставят на останалите, след което ще има силен отпор. По този начин, практически с една служебна победа, Николас Мадуро отново да бъде избран за президент“, коментира анализаторът.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 02.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още