IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурент купува производителя на кексчетата Twinkies за 5,6 млрд. долара

Инвеститорите ще получат по 34,25 долара в кеш и акции за всяка акция на Hostess Brands

22:52 | 11.09.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският производител на храни и напитки J.M. Smucker е договорил закупуването на Hostess Brand – производител на популярните в САЩ кексчета Twinkies, за около 5,6 млрд. долара, включително 900 млн. долара дълг, съобщава Bloomberg.

Инвеститорите ще получат по 34,25 долара в кеш и акции за всяка акция на Hostess Brands, се посочва в изявление от понеделник. Цената носи 22% премия над цената на затваряне на книжата на Hostess от 8 септември.

Основана през 1930 г., Hostess притежава някои от най-големите местни брандове за пакетирани храни в САЩ, включително Donettes, Ding Dongs и Zingers, както и бисквити и вафли под марката Voortman, се вижда от сайта ѝ.

Акциите на Hostess Brands са поскъпнали с над 26% от 25 август насам, когато Ройтерс съобщи, че компанията проучва продажбата си, след като е отхвърлила интерес за придобиване от големи производители на храни. Компанията имаше пазарна стойност от около 3,7 млрд. долара към края на миналата седмица.

Акциите на Hostess поскъпват със 17% до 32,85 долара в предпазарната търговия, а на J.M. Smucker потъват с 11%. Цената на книжата на J.M. Smucker вече е потънала с 11% от началото на годината досега, с което пазарната ѝ капитализация достига 14,5 млрд. долара.

J.M. Smucker е основана през 1987 г. от Джером Монро Смъкър, продавайки домашен сайдер и ябълково масло от врата на врата от каретата си. Компанията, сега управлявана от пето поколение на фамилията Смъкър, е най-позната с едноименното си сладко и желе, кафето Folgers и фъстъченото масло Jif.

Базираната в Орвил, щата Охайо, компанията през 2015 г. купи Big Heart Pet Brands в сделка с кеш и акции на стойност 5,8 млрд. долара. Три години по-късно тя разшири покупките си, придобивайки Ainsworth Pet Nutrition.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 11.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още