IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължен срок за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2022

20-о издание на авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие продължава до 31 януари

14:46 | 17.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: БФБЛ
Илюстрация: БФБЛ

Поради повишения интерес в последните дни Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава срока за участие в Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – юбилейното 20-о издание на първия и най-престижен конкурс за компании с кауза. Авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие с мото „Дай добър пример“ ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.

Компании от всички сектори от цялата страна могат да кандидатстват самостоятелно или да бъдат номинирани от своите партньори от гражданския сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. Новият краен срок е 31 януари 2023 г., участието е безплатно, а регламентът и други подробности са публикувани на уеб страницата на БФБЛ.

Чрез включването си в конкурса отговорните компании в България имат шанса да споделят с колегите си от бизнеса и с широката публика своите ефективни и вдъхновяващи КСО програми, да получат заслужено признаниеза усилията си и да утвърдят репутацията си на желан работодател.

Годишните награди за отговорен бизнес 2022 ще отличат обществената ангажираност на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България, за да разпространява добрите практики на изграждане на разнообразни екипи и приобщаваща работна среда.

Една от всички кандидатури ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към социалнаинициатива на компанията. С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната КСО платформа на организацията.

„Повишеният интерес и тази година е добър знак, че Наградите за отговорен бизнес, които БФБЛ организира вече 20 години, са предпочитана висока трибуна за популяризиране на подкрепата им за стойностни проекти в области като образование, екология, човешки капитал и цялото общество”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.  

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през март 2023 г.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мениджмънт виж още

Коментари

Финанси виж още