IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш мениджър на Goldman поема инвестиционния фонд Carlyle

Бившият финансов директор на банката Харви Шварц ще поеме фонда 

15:13 | 06.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Харви Шварц. Снимка: Bloomberg
Харви Шварц. Снимка: Bloomberg

Американският финансов инвеститор Carlyle ще привлече бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Харви Шварц за изпълнителен директор, предава Bloomberg.

Назначението на Шварц ще бъде официално обявено в понеделник, съобщава запознат с въпроса източник. 59-годишният топ мениджър напусна Goldman през 2018 г. след 20-годишна кариера, включваща и поста главен финансов директор в инвестиционната банка. Той загуби надпреварата за наследник на Лойд Бланкфейн като главен изпълнителен директор на Goldman за сметка на Дейвид Соломон.

Carlyle търсеше нов главен изпълнителен директор, след като през август Кеусън Лий напусна поста. Говорител на компанията отказа да коментира темата, а Шварц първоначално не е открит за коментар.

Членовете на управителния съвет на Carlyle, които са обсъждали дали да изберат външен кандидат, или вътрешен от компанията, наскоро са разгледали кратък списък, включващ ръководителя на кредитния отдел Марк Дженкинс и ръководителя на отдела за инвестиции в частен капитал Пийт Клер.

Според запознати през последните месеци някои директори са казали на сътрудниците си, че за Carlyle ще е от полза да наеме външен човек със свежа перспектива. Бордът на директорите единодушно е гласувал Шварц да получи ръководния пост.

В негово лице Carlyle се сдобива с ветеран от Wall Street, известен най-вече като бизнес мениджър. Бордът на директорите очаква от него да се фокусира върху финансовите показатели и да започне преглед на бюджетите, като същевременно продължи да развива стремежа на компанията към нови източници на приходи, казват източниците.

През последните години Carlyle изостава от конкурентите си Blackstone, Apollo Global Management и KKR, особено по отношение на ръста на управляваните активи и резултатите от собствения капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мениджмънт виж още

Коментари

Финанси виж още