IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо финансовите консултанти правят живота по-добър

Повече от 5 години "Партнърс Груп БГ" работи на българския пазар в областта на финансовото консултиране

13:02 | 20.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Партнърс Груп БГ
Снимка: Партнърс Груп БГ

Повече от 5 години "Партнърс Груп БГ" работи на българския пазар в областта на финансовото консултиране. Компанията предоставя на клиентите си безплатна експертиза за техните семейни финанси, за да могат да имат по-качествен живот. В тази си роля компанията се грижи за подбора на най-добрите продукти и услуги, въз основа на които съставя финансов план, съобразен с индивидуалните нужди на всеки отделен клиент.

За това как компанията разбира финансовото консултиране можете да научите повече от споделеното от членове на екипа на "Партнърс Груп България".

Защо клиентите трябва да използват услугите на финансовия посредник? 

В България, за разлика от Западна Европа, хората не са свикнали да имат личен финансов консултант. В повечето случаи те дори не знаят, че подобна професия съществува. Затова, когато се срещнат с нашите консултанти и разговарят с тях, те започват да променят гледната си точка за управление на личните финанси и разбират ползите, които консултантът носи за семейния им бюджет. Като управляват правилно финансите си, клиентите могат например да се порадват на по-хубава кола или къща, да създадат финансов резерв за непредвидени ситуации или да придадат повече стойност на парите си.

Маргарита Василева, изпълнителен директор

Според мен най-голямата полза е самата услуга, тъй като клиентът може да разчита на професионален съвет и избор от най-добрите услуги и продукти от целия пазар, а не само от една финансова институция или брокер.

Павел Халков, мениджър на Екип

Клиентите ни виждат цялостния холистичен подход, който позволява създаване на задълбочен финансов план. Винаги взимаме предвид всички аспекти от живота на нашите клиенти – техните планове, цели, мечти, активи, пасиви и прогнози, за да създадем гъвкави, но устойчиви дългосрочни финансови планове.

Емил Иванов, мениджър на Екип

Клиентите ми казват, че откакто ползват услугите ни, са по-доволни и по-малко притеснени за бъдещето си. В повечето случаи това се отразява и върху начина, по който мислят за парите, инвестирането, защитата на здравето на близките си и финансовите си цели.

Иво Станков, старши консултант

Как стигнахте до работата на финансовия посредник? Да ходиш с костюм и да работиш в сферата на финансите може би не е типичната детска мечта?

Винаги съм искал да се срещам с много хора и в "Партнърс Груп БГ" това стана моя работа. А освен това мога да им бъда полезен и да им помагам.

Николай Димитров, мениджър дистрибуция

Това, което ме очарова в работата на финансовия посредник, е, че се срещам с човешкия образ на финансите. Влизам в домакинствата и виждам от първо лице мечтите и копнежите на отделните членове на семейството, но също така страховете и проблемите им. Понякога се чувствам като лекар, който лекува финансови проблеми. А когато успея, чувството е страхотно. Помагам на всички тях за по-добър живот, но в същото време давам пример на по-младото поколение за значението на финансовото образование като ключ към благоденствието.

Иво Станков, старши консултант

Завърших право и винаги съм си мислел, че ще стана юрист. Но когато опознах финансовото консултиране, открих в него уникална възможност да започна нещо ново на пазара, където ще мога аз да определям правилата на играта.

Емил Иванов, мениджър на Екип

Какви са плановете ви за българския пазар?

Разбира се, да сме номер 1. Също както нашата компания майка в Словакия. В генетичния ни код е заложена амбицията да бъдем успешни. Не само в бизнеса, но и в реализирането на целите на клиентите. Работим много, за да имаме удовлетворени клиенти. Техните препоръки са най-добрата оценка за труда ни.

Маргарита Василева, изпълнителен директор

Нашите планове за българския пазар включват офис във всеки областен град. Искаме възможно най-голям брой българи да имат безплатен достъп до нашите услуги, за да можем да помогнем за повишаване на финансовата грамотност и качеството на живот на хората.

Павел Халков, мениджър на Екип

От една страна – ръст. Изграждаме собствени структури от финансови експерти и полагаме много усилия за професионалното им развитие. Защото най-ценното, което имаме, е нашата репутация и компетентност в областта на финансите.

От друга страна – качество. С внимание избираме портфейл от най-качествените услуги и продукти на финансовия пазар, за да можем да предоставим най-доброто обслужване за клиентите ни.

Емил Иванов, мениджър на Екип

Последна актуализация: 13:02 | 20.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мениджмънт виж още
Финанси виж още