IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централата на Goldman Sachs във Франкфурт беше продадена за 800 млн. евро

Дългите наемни договори и високите екологични стандарти на сградите са все по-важни за корпорациите

10:27 | 11.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Фонд, управляван от DWS Group, придоби небостъргача Marienturm във Франкфурт, който отчасти е нает от Goldman Sachs Group, съобщава Bloomberg.

DWS е платила над 800 млн. евро за офис кулата, която се намира в сърцето на финансовия квартал на Франкфурт, съобщават запознати източници, пожелали да останат анонимни, тъй като цената е конфиденциална.

38-етажната сграда е построена от компанията Pecan Development за фонд, управляван от Aermont Capital, която обяви сделката в четвъртък. Представители на Aermont и DWS са отказали да коментират цената. Другите наематели в сградата са Bank of America и Mastercard.

„Калибърът на наемателите, привлечени от Marienturm, показва силното търсене за качествени офис площи на първокласни локации, които отговарят на най-високите стандарти за устойчивост“, коментира Хенинг Рихтер, управляващ директор на Aermont Capital.

Несигурните икономически и геополитически перспективи карат инвеститорите да се насочват към активи убежища, включително първокласни имоти. За инвеститорите в имоти това означава фокус върху сгради с дълги наемни договори и отговарящи на най-високите екологични стандарти. Това става все по-важен фактор за корпорациите, търсещи нови офис площи.

Продажбата на сградата е била забавена заради началото на коронавирусната пандемия, допълват източниците. Goldman се е договорила за наемането на горните етажи в сградата през 2017 г., разширявайки присъствието си във Франкфурт в подготовката за Brexit и за обслужване на германските ѝ клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още