IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

One United ще строи най-високите жилищни кули в Букурещ

Инвестицията в проекта се оценява на 400 млн. евро

14:10 | 27.02.23 г.
Снимка: Andrei Pungovschi/Bloomberg
Снимка: Andrei Pungovschi/Bloomberg

Строителната компания One United Properties съобщи, че е придобила терен от пет хектара в Пети район на Букурещ, където ще строи кулите One Cotroceni – проект със смесено предназначение, който включва най-високите жилищни кули в Букурещ, пише онлайн изданието Romania Insider.

Брутната стойност на проекта е 400 млн. евро. Цената на терена е 35 млн. евро, от които 20 млн. евро ще бъдат платени в брой, а останалите 15 млн. евро – в натура, с бъдещите апартаменти и бизнес площи, които ще влизат в кулите.

One Cotroceni Towers ще бъде важен проект със смесено предназначение и виден пример за градско обновление, който ще повиши привлекателността за живот, работа и прекарване на свободното време в Букурещ, пише компанията. В петте кули на проекта ще има 1296 жилища.

Две от кулите ще имат 33 етажа, което ще ги превърне в най-високите жилищни сгради в Букурещ и региона. Другите две кули ще се състоят от 23 етажа, а една от сградите ще има 16 етажа.

След завършването на проекта в One Cotroceni ще има почти 2200 апартамента, бизнес имоти с над 40 хил. кв. м брутна отдаваема площ и малки офиси с обща площ от 140 хил. кв. м наред с 4200 подземни паркоместа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 27.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още